Over NatuurFotografieXpert.com

Delen
Natuurfotografie als passie.

Hoi!

Mijn naam is Wim en fijn dat je hebt doorgeklikt naar deze site! 🙂 Aangezien je hier bent beland vraag je jou wellicht af wie er precies achter “NatuurFotografieXpert.com” zit, hoe deze blog is ontstaan en wat de bedoeling ervan is?

Welnu, op het moment van dit schrijven ben ik 41 jaar en woon ik samen met mijn vriendin Inge in Eeklo (België). Ik werk in de productie afdeling van het bekende koekjesbedrijf Lotus en zoals je al kon vermoeden is natuurfotografie één van mijn voornaamste hobby’s.

Ja, voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd een grote passie gehad voor alles wat met natuur te maken heeft. Als kind al bracht ik heel wat tijd door met het kijken naar dieren en planten, doorsnuffelde ik allerlei “groene” literatuur en was het kijken naar natuurdocumentaires een favoriet tijdverdrijf. Kortom, als het over flora en fauna ging was het voor mij ok. Wim Acke Natuurfotografie

Toen ik uiteindelijk op 20-jarige leeftijd (na het zien van een programma over natuurfotografie en het maken van natuurfilms) mijn eerste fototoestel kocht ging een heel nieuwe en bijzonder fascinerende wereld voor mij open. Plots leerde ik de wereld zien door een andere bril en met vallen en opstaan raakte ik meer en meer vertrouwd met de wondere wereld van de natuurfotografie.

Mede daardoor maakte ik in de loop der tijd ook heel wat mooie reizen en kon ik kennis maken met vele spectaculaire natuurgebieden en hun bewoners zowel binnen Europa als daarbuiten (Zuid-Afrika, Alaska, Schotland, Spanje, Maleisië, IJsland, Noorwegen, enz.). Gelukkig hoef je echter niet naar de andere kant van de wereld te reizen om als natuurfotograaf aan je trekken te komen. Ook dichtbij huis, zelfs in onze tuinen, valt er heel wat te beleven. Maar laat het duidelijk zijn, natuurfotografie is (na mijn vriendin 🙂 ) mijn grote passie!

Hoe deze website is ontstaan.

Zoals zovele (natuur)fotografen had ik jarenlang een eigen website met daarop een portfolio van mijn beelden. Op een gegeven moment had ik het echter wel gehad met die sterk verouderde site en langzaam stierf die een stille dood.

Toen ik in 2013/2014 herstelde van lymfeklierkanker was ik plots ongewild langdurig werkonbekwaam en omdat piekeren niet aan mij besteed is zocht ik naar een manier om mijn dagen zinvol te besteden. Zodoende kreeg ik het idee om een blog te starten rond natuurfotografie. Ik wou deze keer echter geen klassieke portfoliosite maar een informatieve website waar interactie met andere fotografen mogelijk is.

Iedereen NatuurFotografieXpert!

Deze website is dus in de eerste plaats een informatieve site over natuurfotografie en dit in de breedste zin van het woord. Hij is evenwel gebouwd rond mijn persoonlijke blog en dit betekent dat je hier naast louter informatieve artikels ook berichten vindt waarin ik mijn persoonlijke ervaringen deel.

Ik ben zelf toch al heel wat jaren bezig met natuurfotografie en weet als geen ander hoe moeilijk het vaak is om degelijke en betrouwbare informatie te vinden die dan nog eens op een makkelijke en verstaanbare manier is uitgelegd. Met NatuurFotografieXpert.com wil ik daar graag aan tegemoet komen.

Mijn kennis is uiteraard ook beperkt en ook ik leer nog voortdurend bij van anderen. Daarom wil ik met deze website de grenzen van een louter persoonlijk blog overstijgen en ook andere natuurfotografen en – fotografes de kans geven om actief deel te nemen aan deze site. Wanneer we immers onze kennis en ervaring delen worden we me z’n allen beetje bij beetje NatuurFotografieXperts! 🙂

Registreer je op het NFX forum.

Eerst en vooral is er een heus natuurfotografieforum gekoppeld aan deze website. Je kan er terecht om jouw foto’s te delen, vragen te stellen, contacten te leggen met andere fotografen,… Alle nodig info vind je door HIER te klikken. Zeker doen! 😉

Zin om ook eens een artikel te schrijven?

Verder wil ik dolgraag fotografen aanzetten niet alleen hun foto’s maar vooral ook hun kennis en ervaringen te delen. Daarom is binnen het concept van deze website een belangrijke plaats voorzien voor gastbloggers. Een gastblogger voegt niet alleen waardevolle informatie toe maar beschikt ook over een eigen invalshoek die de kwaliteit van dit blog alleen maar ten goede komt.

Het is echter niet zo dat iedereen zomaar kan schrijven op NatuurFotografieXpert.com. Het maakt niet uit of je een beginner bent of niet maar er zijn wel een aantal vereisten. Eén daarvan is hoe dan ook dat wat je schrijft inhoudelijk correct en oprecht geschreven is. De content van jouw post dient informatief en/of persoonlijk te zijn en een meerwaarde te bieden voor de lezer. Het aantal onderwerpen waarover kan geschreven worden is in elk geval eindeloos. Materiaal, technieken, eigen ervaringen, reisbestemmingen en/of interessante locaties om te fotograferen, enz.

Jouw portfolio op deze website.

Verder krijgt elke natuurfotograaf en – fotografe de mogelijkheid om zichzelf middels een online interview via deze website in de kijker te plaatsen. Ook hier maakt het niet uit of je pas bezig bent met natuurfotografie of dat deze geen geheimen meer voor je heeft. Iedereen is welkom om de vragenlijst in te vullen en een interview in te dienen. Info en voorwaarden vind je HIER.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over deze site? Aarzel niet om contact op te nemen! Dit kan via het online contactformulier of door een email te sturen naar natuurfotografiexpert@gmail.com Deze site is er voor iedereen die interesse heeft in natuurfotografie! Ik kijk er alvast naar uit om jou te leren kennen en laat hieronder gerust een berichtje na! 🙂

Wim Acke

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *